Antal medlemmar: 1313 st
  Match & Lag  
MATCHER 2011
A-LAGSTRUPPEN
TABELL
STATISTIK
MATCHBILDER
INFODATABAS
EUROPARESULTAT
AUTOGRAFER


 
IF Brommapojkarna - Djurgården
Grimsta IP 30/3 2011 17:00
2 - 0


Jämför Inför Artiklar Biljetter Tabell Matchrapport Statistik Bilder TV
Förlust i U21-premiären


Tipsa en vän Skriv utRekomendera sidan

Efter en bra första halvlek tappade Djurgården lite i den andra och då blev det inga poäng.

Precis som i Allsvenskan startade U21-allsvenskan med ett spännande derby. Tuffa Brommapojkarna stod för motståndet, ett lag som liksom Djurgården siktar högt upp i tabellen.

Den första halvleken var riktigt bra från båda lagen. Djurgården hade mycket boll och spelade säkert. Calle Björk hotade ett antal gånger, men allra närmst ett mål var Prince ikpe Ekong som träffade stolpens insida med fem minuter kvar av halvleken.
   - Försvarsspelet var riktigt bra. Vi tränar på samma saker som A-laget, med press på bollhållaren och ordentliga överflyttningar och det såg bra ut. Även anfallsspelet var bra, men vi är kanske lite tama i genombrottsspelet. Även BP hade några chanser och 0-0 kändes rättvist i halvtid. Men jag är nöjd med halvleken som kanske är vår bästa i år, berättar coachen Anders Johansson.

Djurgården kom dock inte upp i samma nivå i den andra halvleken. Några spelare såg lite trötta ut och man orkade inte hålla ihop laget på samma sätt som i den första. Anfallen blev kortare och bollen kom oftare tillbaks. Mitt i halvleken tog Brommapojkarna ledningen på ett långskott, stolpe in. Djurgården försökte komma tillbaks, men på en kontring föll en BP-spelare och domaren blåste straff vilket avgjorde matchen.
   - Det är en sämre halvlek. Calle Björk var millimeter ifrån att komma loss och kunna kvittera, i stället åker vi på en kontring och straff. Jag är besviken över förlusten, den känns lite onödig. Jag tycker att vi spelar fin och har ett bra bollövertag, men BP är lite hetare och rakare i anfallsspelet, menar Bengtsson.

Sportchefen Stefan Alvén höll med och menade att det i förta halvlek såg riktigt bra ut, men att man måste vara effektivare på sista tredjedelen.
   - Men flera spelare gör det bra och ska jag lyfta fram några så är det Emil Bergstöm, Joakim Alriksson och Calle Björk, säger Stefan.

U21-allsvenskan
Brommapojkarna-DIF 2-0 (0-0)
1-0 (66)
2-0 (77, str)

Laget
Matwiejew
Mecconen, Bergstöm, Bacic, Strand
Gustafsson, Alriksson, Ekong, Kasa
Tibbling
Björk

Byten
66: Tibbling ut – Matic in
75: Kasa ut – Rönning in
85: Strand ut – Strömbeck in

 


2011-03-30 20:25  

Jonas Riedel © DIF Fotboll


Djurgården Fotbolls huvudsponsorer
Läs allt om Nya Östermalms IP
Skriv på namninsamlingen för Djurgårdsarenan


Copyright © 2017 Djurgården Fotboll | Kontakta oss | Sajtkarta | DIFTV | Köp biljettpaket | Djurgårdsandan