Antal medlemmar: 1313 st
  Föreningen  
FAKTA
KONTAKT
PRESS
HISTORIA
ÖVRIGA DIF
HEMSIDAN
ÅRSREDOVISNINGAR
STYRELSE
ÅRSMÖTEN

Om hemsidan

Historia

DIF Fotboll var tidigt ute med att registrera domänen www.dif.se, men hemsidan skulle ändå inte sätta igång förrän sommaren 1997. På våren 1997 sammanförde styrelsens Pelle Kotschack David Bogerius och Niklas Schulman, vilka genast började fundera över hemsidans struktur och innehåll. David skötte det dagliga arbetet med hemsidan medan Niklas byggde själva hemsidan. Bara en vecka efter att hemsidan startade detonerade en sprängladdning på Stadion och DIF.se kunde snabbt gå ut med lugnande besked om att Stadion och Djurgårdens kansli var relativt oskadda.
Jonas Riedel är informationsansvarig och ansvarar därmed för det som publiceras på sidan.

Intresset för Djurgårdens hemsida har vuxit kontinuerligt och det är de stora händelserna, dvs avancemang och SM-guld som inneburit mest trafik på hemsidan.
I dag registreras cirka 30 000 träffar på förstasidan på hemsidan varje dag.

 

Förstasidan

Omfattningen av startsidan på hemsidan har vuxit ända sedan starten. Från början fanns bara länkar till de olika sajtkategorierna på startsidan. Sedan dess har vi lärt oss mycket om hur våra besökare bär sig åt när de besöker hemsidan. Detta har lett fram till slutsatsen att vi vill ha in så mycket matnyttig information som vi bara vågar direkt på förstasidan. Därför kan besökare utan att behöva leta få svar direkt på frågorna:

 • Var ligger Djurgården i tabellen?
 • Vad har hänt de senaste dagarna?
 • Hur gick det i senaste matchen?
 • När och var spelar Djurgården nästa match?
 • Vilka spelare ingår i truppen?
 • Var kan jag köpa souvenirer?
 • Hur många biljetter har sålts till nästa match?
 • Hur kommer jag i kontakt med DIF Fotboll?
 • ... och alla andra av de vanligaste frågorna

Så ordspråket ”less is more” låter bra, men stämmer inte i praktiken när det gäller en levande sajt som www.dif.se.

 

Navigering

MENYER
Vi har försökt dra ned antalet menyer till ett minimum för att öka överskådligheten. Om du vill få en bra översikt över vad som finns på sajten rekommenderar vi vår sajtkarta.

SÖKMOTORN
Högst upp på sidan kan besökarna söka direkt efter vad de letar efter med sökmotorn. Där är det möjligt att t.ex. söka på ”Tobias Hysén” och få upp spelarstatistik och nyheter som rör Tobias.

 

Tekniken

Hemsidan finns inte på vår egen server utan sköts tekniskt av Telenor. Hemsidan använder sig av en Microsoft IIS-webbserver och en Microsoft Server SQL-databas.
Vårt mål är att så många som möjligt ska kunna tillgodogöra sig hemsidan. Därför försöker vi hålla sidan relativt osofistikerad tekniskt sett. I de fall vi rör oss utanför de ramarna, t.ex. DHTML försöker vi testa sidan med så många webbläsare och operativsystem som möjligt. För att kunna se hemsidan med behållning krävs dock en skärmbredd på minst 800 pixlar och en relativt ny webbläsare.

 

Kakor/cookies

Denna webbplats, www.dif.se, använder sig av så kallade kakor. En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator. Filen kan inte skada besökarens dator och vi använder inte kakor för personinformation utan enbart för förenkla för våra besökare.

Anledningen att www.dif.se, liksom de flesta andra webbplatser, använder sig av kakor är att förenkla användningen av webbplatsen.

Exempel på när kakor används på www.dif.se:

 • Låta besökare slippa extrafönster (popuprutor) de redan sett.
 • Styra användare som röstat i omröstningar eller deltagit i tävlingar till sida som redovisar aktell ställning eller liknande.
 • Tillfälliga kakor, som raderas när du lämnar webbplatsen, används i vissa fall för att spara information om t.ex. ditt användarnamn, vilket gör att webbplatsen "kommer ihåg" vem du loggat in som när du går till en annan sida inom webbplatsen. Denna information försvinner när du surfar till en annan webbplats eller när du inte varit aktiv på tio minuter.

Det är fullt möjligt att stänga av kakor i din webbläsare. Vissa delar av sajten kommer då att fungera sämre.

Har du frågor om kakor, e-posta [email protected].

 

Klagomål

Vi rekommenderar er att använda vår klagomur om något inte skulle funka på hemsidan. Det går naturligtvis också utmärkt att ringa (08-545 158 00) eller e-posta ([email protected]).
 

 Nyheter

Våra bloggar
RSS  

Djurgårdsandan


Övrigt


 
Djurgården Fotbolls huvudsponsorer
Läs allt om Nya Östermalms IP
Skriv på namninsamlingen för Djurgårdsarenan


Copyright © 2017 Djurgården Fotboll | Kontakta oss | Sajtkarta | DIFTV | Köp biljettpaket | Djurgårdsandan